De Vakantiebieb – een zomerlang leesplezier voor het hele gezin

Je weet dat het bijna vakantie is als… de Vakantiebieb weer open gaat! Elk jaar weer iets om naar uit te kijken. Morgen is het weer zover en kun je via de gratis app de hele zomer lang de mooiste boeken lezen en luisteren. Ook dit jaar is er weer een prachtige lijst van titels samengesteld die kinderen en jongeren met de handige app overal kunnen lezen. Dit zijn mijn favorieten.

6 – 9 jaar – Superdolfje

Paul van Loon mag natuurlijk niet ontbreken in de Vakantiebieb! Wij lazen hier thuis al veel boeken van Dolfje met heel veel plezier. Kent jouw kind de boeken nog niet dan is dit dus een hele mooie gelegenheid om kennis te maken met dit lieve weerwolfje.

Vakantiebieb - Dolfje weerwolfje

Er komt een zeer vreemde jongen met wild, gouden kapsel in de klas. Hij heeft een hekel aan Dolfje en Noura, want zij zijn anders. Wat nu? Alleen SuperDolfje kan voor redding zorgen…

Andere titels in deze leeftijdscategorie zijn Botje van Janneke Schotveld, Top Bob van Harmen van Straaten en De Bullebakbaas van Marte Jongbloed. Allemaal fantastische auteurs dus dit belooft veel goeds voor beginnende lezers deze zomer.

9 -12 jaar – Ottilie en de drochtenjagers

Het tweede deel in deze spannende reeks mocht ik recent lezen en recenseren voor Go-or-no-go.nl . Een heel tof boek voor kinderen die houden van andere werelden en dappere helden. Logischer is natuurlijk om te beginnen bij deel 1 dus ook hier weer een mooie kans om kennis te maken met een prachtige trilogie.

Ottilie en de drochtenjagers - vakantiebieb

Als Ottilies broertje Wallie verdwijnt, gaat Ottilie em achterna. Ze ontdekt dat Wallie is ontvoerd door de Drochtenjagers, een geheim genootschap dat jongens traint om op wilde monsters te jagen. Meisjes zijn bij die jacht niet welkom.

Om Wallie te kunnen bevrijden, doet Ottilie zich voor als jongen en stapt ze in de mysterieuze wereld van de drochtenjacht.

Andere hele leuke titels in deze categorie zijn Lampje, Dummie de Mummie en de gouden Scarabee en De reis met de vliegende leunstoel. Top-titels van eigen bodem waar kinderen van zullen smullen.

12 – 15 jaar – De schreeuwende wenteltrap

Van deze serie ben ik echt fan! De boeken van Jonathan Stroud over Lockwood & Co, een genootschap van geestenjagers in Londen, zijn heerlijk griezelig en super spannend waardoor ik altijd meteen helemaal in het verhaal zit. Als je eenmaal aan deze serie begint ben je al snel verkocht!

Lockwood en Co 1 - de Vakantiebieb

Overdag is er niets aan de hand. ‘s Nachts komen kwade geesten tevoorschijn…


Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle.
De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en… om in leven te blijven.

Ook in deze categorie is nog veel meer moois te vinden in de Vakantiebieb. Zo is er de spannende jeugdthriller Klem van Mel Wallis-de Vries en het betoverende Welkwoud van Tahereh Mafi. Al heel lang op mijn nog-te-lezen lijstje, alleen al vanwege de prachtige cover.

Een zomerlang leesplezier

Ook voor jeugd boven de 15 jaar worden er hele goede titels aangeboden. Nieuw dit jaar zijn de luisterboeken die in alle leeftijdscategorieën beschikbaar zijn. Handig voor een lange autorit op weg naar je vakantiebestemming of gewoon voor een luie middag in de tuin.

Het downloaden van de app is zo gebeurd en zeker de moeite waard. Met de Vakantiebieb vervelen kinderen zich geen moment en krijgen ze zeker geen zomerleesdip!

Lees ook: review Het grote AVI vakantieboek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *