De strijd om de meteoor – De magische apotheek deel 3

YES! Er is weer een nieuw deel verschenen in de geweldige reeks over De magische apotheek van de Duitse schrijfster Anna Ruhe. Als je houdt van betoverende verhalen met een eigentijds sausje dan wil je deze boeken zeker niet missen. Origineel, prachtig vormgegeven en vol spanning, dat vat de serie wel zo’n beetje samen. Mijn recensie van het eerste deel kon je al langer lezen en vandaag vertel ik je ook graag wat ik vind van deel 3, De strijd om de meteoor.

Auteur Anna Ruhe – Vertaling David Orthel – Illustraties Claudia Carls – Uitgeverij Van Holkema & Warendorf – ISBN 9 789000 368020 – Leeftijd 9+ – Thema magie/fantasie/avontuur

De magische apotheek 3 - De strijd om de meteoor

Het verhaal

Lucie is een sentifleur. Dat betekent dat ze geuren niet alleen kan ruiken, maar ook kan voelen. Maar waar komt deze kracht vandaan? En hoe kan ze ermee leren omgaan? Lucie wil niets liever dan de antwoorden op deze vragen vinden, maar ze heeft grote zorgen. Syrell de Richemont, de leider van de Eeuwigen, wil overal ter wereld nieuwe magische apotheken openen én ook de geurtjes gaan verkopen waar de wereld niet beter op wordt.

Samen met haar vriend Mats reist Lucie naar Parijs om de plannen van Syrell te dwarsbomen. In de stad van de liefde liggen echter talloze gevaren op de loer. En Lucie ontdekt bovendien dat de antwoorden waar ze naar op zoek is in de handen van haar vijand liggen…

Betoverende vormgeving

Wie De strijd om de meteoor ziet wil het boek eigenlijk alleen al hebben voor het wederom geweldige omslag. De schitterende illustratie van een sjieke ruimte vol magische geuren, het kleurgebruik en de goudkleurige letters maken van dit boek weer een lust voor het oog! Een pracht exemplaar voor in je magische bibliotheek.

Ongelooflijke reis

En ook de rest van het boek is prachtig vormgegeven. Ieder hoofdstuk begint met een heel verfijnde illustratie van een geurflesje en regelmatig kom je grote illustraties tegen die de sfeer van het verhaal perfect weergeven. De boeken over De magische apotheek zijn spannend, maar ademen toch op een of andere manier een heel warme en soms zelfs bijna rustgevende sfeer. De beschrijvingen van de diverse geuren, de geweldige kleuren van de drankjes en de heerlijk ruikende bloemen die vaak als ingrediënt dienen maken dat je alles met gemak voor je ziet en dat je je soms echt in de apotheek bevindt.

We duwden de zware houten deur open en lieten ons begroeten door het borrelen en fonkelen in de talloze bontgekleurde flesjes die in stellingen stonden die tot het plafond reikten. Snel liepen we door de apotheek naar het kantoor, dat schuilging achter een geheime deur.

Gaat nooit vervelen

De strijd om de meteoor is uiteraard een kinderboek, maar persoonlijk vind ik dat je dit tijdens het lezen totaal niet merkt. Waar ik me bij sommige recensie boeken soms echt bewust moet verplaatsen in de belevingswereld van kinderen om me in te beelden hoe zij een boek beleven gaat dat bij dit boek helemaal vanzelf. Jong of oud, het boek boeit van begin tot eind en de opbouw van de spanning is precies goed. Het boek leest lekker vlot en is geen moment saai.

Lees ook: De magische apotheek deel 1

Aanraders

Ben je fan van magische verhalen die je meenemen naar een andere wereld? Hou je van onverklaarbare dingen en kun je tegen wat spanning? Dan is de serie over De magische apotheek echt wat voor jou! De boeken zijn allemaal even prachtig en wat heel fijn is: het avontuur gaat nog verder! Vanaf dit najaar ligt deel 4 in de winkels. Tijd genoeg dus om eerst fijn de eerste drie delen te lezen en daarna meteen door te gaan want eenmaal begonnen wil je echt weten hoe het afloopt. Van deze serie krijg je geen spijt!

De magische apotheek deel 3

Fijn extraatje: in ieder boek vindt je een prachtige geurenkaart op posterformaat. Erg mooi om in te lijsten een een fijn plekje te geven in je kamer!

Lees ook: Heksenjongen – schitterend magisch verhaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.