De spiegel der duisternis – betoverend en meeslepend avontuur

Af en toe komen er nieuwe boeken voorbij die je gewoon niet kunt weerstaan. De spiegel der duisternis van Dorothée de Rooy is er zo een voor mij. Met een schitterend omslag, pakkende titel en boeiende flaptekst kon het eigenlijk al niet meer stuk. Kijk je mee wat ik vind van dit indrukwekkende vervolg over De orde van de Gouden leeuw?

Auteur Dorothée de Rooy – Omslag en Illustraties Sophie Pluim – Uitgeverij van Goor – ISBN 9 789000 372560 – Leeftijd 10+ – Thema avontuur/mythologie

De spiegel der duisternis

Het verhaal

Lucy en haar vrienden Alfred, Sam en Milstone moeten zes Onnavolgbare Opdrachten uitvoeren om te voorkomen dat de Schaduwheer Jaldabaz het Rijk vernietigt. Ondertussen wordt de situatie in het Rijk steeds grimmiger. Jaldabaz en zijn Legioen rukken verder op; zijn troepen marcheren door de straten van Biedelberg en de Antroponieten zijn overal.

De kracht van de Hart Steen neemt snel af en de verantwoordelijkheid om het Rijk te redden drukt zwaar op Lucy’s schouders. Ze kan niet anders dan het duister in de ogen kijken. Zal het haar lukken om het licht te blijven zien?

En dit vind ik

Toen ik het boek in handen had maakte ik echt een vreugdedansje. Want wat ziet De spiegel der duisternis er ongelooflijk gaaf uit. De prachtige cover met de verschillende tinten blauw afgewerkt met prachtige mythische wezens uitgevoerd in zilver is echt betoverend mooi. Een omslag dat heel veel goeds belooft en gelukkig wordt dat ook zeker waar gemaakt.

Indrukwekkend epos

De spiegel der duisternis is een prachtig verhaal over magie, andere werelden, vriendschap en heldenmoed. Als lezer belandt je meteen middenin het avontuur en kijk je mee door de ogen van hoofdpersoon Lucy die als Meister de enorm belangrijke taak heeft gekregen om het Rijk te redden. Samen met haar vrienden probeert ze de zes Onnavolgbare opdrachten tot een goed einde te brengen, wat heel veel spannende en hachelijke situaties oplevert.

Met trillende handen en een kloppende knie keek ze voorzichtig in de richting van het Klementium. De geheime deur was weer gesloten. Er was geen mens te zien. Alles was stil. Ze sloot haar ogen. Dit was op het nippertje.

Koppie erbij

Zelf heb ik het eerste deel over de Orde van de Gouden leeuw nog niet gelezen wat dit tweede boek soms wat ingewikkeld maakt. Er zijn voldoende terugblikken en uitleg over de situatie en de personages, maar toch miste ik af en toe een stukje achtergrond informatie. De auteur heeft zo’n prachtige wereld geschapen met zoveel bijzondere plekken en wezens dat het wel aan te raden is om de serie op volgorde te lezen. Je moet er als lezer in elk geval je hoofd goed bijhouden want het verhaal kent een vlot tempo en voor je het weet heb je wat gemist en bevinden Lucy en haar vrienden zich alweer op een volkomen andere plaats en wordt hun situatie er niet beter op.

Wegdromen

De spiegel der duisternis is echt een geweldig mooi boek dat ongelooflijk goed in elkaar steekt en zich kan meten met de grote werken. Op veel punten deed het me denken aan de boeken over Harry Potter, al zijn die nog net even een tandje moeilijker om te lezen. Wat sfeer betreft zag ik in elk geval raakvlakken en heeft Dorothée de Rooy wat mij betreft een geweldig mooi verhaal neergezet dat misschien zelfs zomaar ooit verfilmd zou kunnen worden.

Geen boek voor kinderen die niet graag lezen denk ik, maar wel voor lezers die houden van spanning, die graag afrijzen naar een andere wereld en die niet bang zijn voor ingewikkelde verhaallijnen. Een heerlijk boek om lekker bij weg te dromen onder een dekentje of deze zomer in een tentje op de camping.

Lees ook: de magische apotheek – een betoverend avontuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.