De orde van de Gouden Leeuw – prachtig avontuur

Wat heerlijk dat er steeds meer prachtige fantasy verhalen verschijnen van eigen bodem. Deze zomer mocht ik al kennis maken met de prachtige reeks van Dorothé de Rooy en las ik ‘Spiegel der duisternis‘. Ik begon dus eigenlijk gewoon middenin het verhaal, maar nu heb ik dan ook het begin gelezen. En dat maakte het vervolg nóg beter. Kijk je mee naar ‘De orde van de Gouden Leeuw‘ ?

Auteur Dorothée de Rooy – Omslag en illustraties Sophie Pluim – Uitgeverij van Goor – ISBN 9 789000 367580 – Leeftijd 10+ – Thema avontuur/magie/vriendschap

De orde van de gouden leeuw

Het verhaal

Wanneer de twaalfjarige Lucy een eeuwenoud boek opent, belandt ze in een parallelle wereld: het Rijk, Daar ontmoet ze de drie vrienden Alfred, Sam en Milstone. Het liefst wil Lucy direct weer terug naar de aarde, waar ze haar moeder in groot gevaar achterliet. De jongens helpen haar graag, maar ondertussen gebeuren er mysterieuze dingen in het Rijk. Het lijkt erop dat de angstaanjagende schaduwheer Jaldabaz met zijn Legieon van de Laatste Man een aanval voorbereidt. Lucy is de enige die de zes Onnavolgbare opdrachten kan volbrengen om te voorkomen dat Jaldabaz al het leven in het Rijk zal vernietigen.

Als boven zo ook onder, en als onder zo ook boven

Zoals alles één is, is alles uit één geboren.

En dit vind ik

Na het lezen van de tekst hierboven en het prachtige citaat is er wat mij betreft eigenlijk nog weinig aanvulling nodig. Hou je net als ik van fantasie, van andere werelden, duistere machten en dappere helden dan zit je met De orde van de Gouden Leeuw helemaal goed.

Van het begin

Zoals gezegd begon ik heel eigenwijs met deel twee en viel zodoende middenin het verhaal. Op zich was dat geen groot probleem want de schrijfster biedt voldoende terugblikken, maar het is zeker aan te raden om gewoon te beginnen bij het begin. Je krijgt dan mooi de overgang mee van onze wereld naar het Rijk en het de vriendschap tussen Lucy en de jongens is beter te begrijpen. Ook heb je een duidelijker beeld van de Onnavolgbare opdrachten en wat nu eigenlijk Lucy’s missie is. Met terugwerkende kracht maakte deel 1 voor mij deel 2 dus nog wat beter.

Voor jong en oud

Ook als je zoals ik veel fantasy boeken voor volwassenen leest ( Lord of the Rings, Game of Thrones, Kronieken van de onderwereld) is De orde van de Gouden Leeuw een prachtig boek. Het feit dat het is geschreven voor een jongere doelgroep doet niets af aan de spanning en de magische sfeer van het verhaal. Het prachtige groene omslag met de gouden letters en decoraties maakt het boek echt een juweeltje om te zien en zorgt voor precies de juiste uitstraling. Je mag niemand op de buitenkant beoordelen, maar in dit geval laat de buitenkant precies zien wat je aan de binnenkant mag verwachten.

Aanwinst

De Orde van de Gouden Leeuw is een prachtige betoverende serie voor iedereen die zich graag even terugtrekt in een andere wereld. Even helemaal weg van alles en je helemaal laten meevoeren naar een wereld van betovering en magische wezens. Tegelijkertijd is het verhaal over Lucy en haar vrienden heel eigentijds en zijn de hoofdpersonen heel herkenbaar. Ook zij hebben behoefte aan lol maken, hebben hun zorgen en zijn ook weleens gewoon helemaal op. Deze herkenbare elementen houden de spanning erin en zorgen ervoor dat je regelmatig denkt dat het nu écht niet meer goed kan komen. Gelukkig maar dat het uiteindelijk toch een verhaal blijft en er altijd weer bijzondere gebeurtenissen zijn die zorgen voor een onverwachte wending.

Ik kan de Orde van de Gouden Leeuw en Spiegel der duisternis van harte aanbevelen. Het zijn prachtige boeken om cadeau te doen met de feestdagen en deze winter heerlijk mee weg te kruipen onder een dekentje. Het derde deel in de serie staat op de planning dus voorlopig kun je v=fijn vooruit.

Lees ook: Spiegel der duisternis – betoverend en meeslepend avontuur

Meer weten over auteur Dorothée de Rooy? Bij De leukste Kinderboeken vind je een uitgebreid interview.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.