De mooiste kinderboeken – verwacht in april 2019

En alweer vloog er een maand voorbij! Tijd dus om de catalogi door te spitten op zoek naar de pareltjes van april. Het is ook voor mij iedere maand weer een verrassing wat ik ga tegenkomen want ik kom altijd tijd tekort om alle persberichten te lezen en de brochures vooraf door te nemen. Ik kijk dus net zo uit naar deze overzichten als jullie! Kijk snel mee wat april in petto heeft.

Annemarie van Haeringen – Mijn mama – Uitgeverij Leopold

In de catalogus voor april, maar stiekem al in maart verschenen, die prachtige nieuwe prentenboek van Annemarie van Haeringen. Dit lijkt mij een heel leuk cadeautje voor Moederdag en een boek dat perfect past in een thema als ‘familie’.

Mijn mama

Prachtig prentenboek over de liefste mama van de wereld.

Mijn mama wil altijd spelen en ze vindt alles goed. Ze leert me vliegen en ze is nooit boos. Want ik ben er altijd voor haar en help haar waar ik kan. Ik ken haar al zo lang… al mijn hele leven.

Mijn mama is de liefste mama van de hele wereld!

Paul van Loon – Spookweerwolven – uitgeverij Leopold

Een nieuwe Dolfje is wat mij betreft altijd goed! De ontelbare fans van Dolfje en Paul van Loon kijken ongetwijfeld reikhalzend uit naar dit nieuwe griezelavontuur.

Spookweerwolven

In een luchtballon naar de (volle) maan! Dolfje Weerwolfje en Noura mogen mee in de luchtballon van neef Leo. Ze komen terecht op de binnenplaats van een duister kasteel. Daarbinnen klinken vreemde geluiden…

20e Dolfje Weerwolfje-avontuur, extra ruim geïllustreerd. Los te lezen vanaf 7 jaar.

Georgien Overwater – Berlage, een huis voor kunst en mens – uitgeverij Leopold

Een prentenboek over kunst, daar word ik altijd heel nieuwsgierig van! Ik vind kunst en musea een essentieel onderdeel van de opvoeding en ook in de klas zijn dit soort boeken natuurlijk altijd interessant om in te zetten. Heel benieuwd ben ik dus naar dit nieuwe werk van Georgien Overwater! Bij de grote blauwe man staat het boek helaas op niet leverbaar dus even in de gaten houden wanneer het beschikbaar is.

Berlage - Georgien Overwater

Kunstprentenboek over Berlage’s Gemeentemuseum. Voor alle leeftijden.

Vos verbaast zich over het nieuwe gebouw dat vlak bij zijn duinen verrijst. Het ziet eruit als een compleet dorp met torens en vijvers omgeven door een grote tuin. Wie gaat er wonen? De man met het witte baardje en een dikke snor? En waarom mag die zwarte kat binnen rondsluipen, terwijl Vos moet wachten tot hij ‘s avonds, als iedereen weg is, naar binnen kan kijken?

Ingrid & Dieter Schubert – Maurits Muis en Rembrandt – uitgeverij Leopold

Ook stiekem al eerder verschenen dan gepland, maar zo mooi, deze moet ik jullie echt even laten zien! Ingrid en Dieter Schubert zijn inmiddels bij alle kinderboeken liefhebbers wel bekend en in hun prachtige eigen stijl maakten ze dit schitterende boek over een muis die terugreist in de tijd en daar Rembrandt ontmoet.

Maurits Muis en Rembrandt

‘Ik ben Maurits Muis en van edele afkomst!’

‘En ik ben Rembrant Harmenszoon van Rijn en later word ik een beroemd schilder.’

Maurits Muis woont in het grote huis. Elke avond als de mensen weg zijn, doet hij zijn ronde. En nu zijn zijn vrienden in rep en roer. In de plint onder het schilderij van de oude man is een gaatje verschenen…

Kunstprentenboek van Ingrid en Dieter Schubert voor het Mauritshuis. Voor 350 jaar Rembrandt!

Tosca Menten – Siem Subliem en de slag om Slommeren – Uitgeverij van Goor

De echte fans weten het: een avontuur geschreven door Tosca Menten is altijd lachen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik van Siem Subliem nog niks gelezen heb, maar ik weer zeker dat heel veel kinderen uitkijken naar deze nieuwe titel.

siem subliem

Alle parfumdirecteuren ter wereld worden uitgenodigd voor een belangrijke conferentie in Australië. Siems ouders willen daar beslist heen, maar wie past er dan op Siem? En wie doet er iedere dag drie druppeltjes bij hun nieuwste geurtje Wrongel 15? Natuurlijk zijn Karel en Henriëtte Meur van parfumfabriek Hemelse Neuzen ook uitgenodigd, maar ook zíj hebben geen oppas voor hun tweelingdochters Ploos en Toos…

Na vijf onnavolgbare hoofdstukken nul besluiten de parfumdirecteuren dat Karels zus op de drie kinderen moet passen in het huis van de Wrongels. Tante Kobus was ooit kolonel en zal daar stiekem voor Karel gaan spioneren, terwijl ze de kinderen drilt met haar zelfbedachte veldslagspel De Slag om Slommeren. Ondertussen zorgt Siem stiekem voor Wrongel 15 in het geheime laboratorium. Tante Kobus heeft niks in de gaten, tot de struisvogels zich per ongeluk met De Slag om Slommeren bemoeien. Opeens loopt alles totaal uit de hand.

Wahyu Kuncoro & Daniëlle Schothorst – Nina’s parapluutje – uitgeverij Clavis

Een prachtig nieuw Clavis-prentenboek. Ik zou iedere maand een overzicht kunnen vullen alleen al met al het moois dat bij deze uitgever verschijnt. Dit kleurrijke prentenboek ziet er weer schitterend uit en belooft veel goeds.

Nina's parapluutje

Een ontroerend verhaal over delen en blij zijn met wat je hebt. Voor kinderen vanaf 4 jaar.
Het regent. Nina neemt haar lievelingsparapluutje mee naar buiten. Dan steekt de wind op. Nina’s parapluutje waait weg. Een eindje verderop vangt een kleine jongen hem op. O, wat is hij er blij mee! Maar kan Nina haar parapluutje wel missen?

Natalie Quintart – Lila het voorleesmuisje – Uitgeverij Clavis

Dit prentenboek gaat over het plezier van voorlezen dus als er iemand is die zich hierin moet kunnen herkennen ben ik het wel! En kinderen dit plezier al op jonge leeftijd bijbrengen is reuze belangrijk dus ik denk dat dit er 1 is die niet in je collectie mag ontbreken.

Muisje Lila woont in de bibliotheek, waar ze elke dag een nieuw verhaal verslindt. Maar op een dag merkt Lila dat haar oogjes niet meer goed werken. Ze gaat op zoek naar een bril en vindt er een… op de snuit van dikke kat Anatole.

Geschikt voor boekenverslinders vanaf ongeveer 5 jaar.

Er komt ongetwijfeld nog veel meer moois aan de komende maand, maar dit was een kleine greep uit de titels die bij mij on het oog sprongen. Ik hoop dat er wat voor je bij zit! Wil je meteen lezen zodra de boeken verschijnen? Bestel ze dan eenvoudig via onderstaande links: