De leesdip te lijf 2

Eerder liet ik jullie al een aantal boeken zien die onze oudste deze vakantie met veel plezier heeft gelezen. Om 6 weken vakantie door te komen heb je echter heel wat meer leesvoer nodig. Daarom vandaag de boeken die in zijn koffer zaten voor ons midweekje op de Veluwe.

Jozua Douglas – op reis naar de maan – uitgeverij Zwijsen

 

Een ontzettend leuk boekje in de ‘Ik lees’-reeks van uitgeverij Zwijsen. Het niveau is AVI start dus voor eind groep 3 is het vrij simpel, maar we lezen allemaal weleens graag een eenvoudig boek, toch? Daarbij is het verhaal ontzettend leuk, iets wat ik soms mis bij boekjes voor beginnende lezers. De illustraties van Lars Deltrap zijn lekker vrolijk en beslaan steeds twee pagina’s wat het boekje extra aantrekkelijk maakt en het verhaal tot leven brengt.

Marianne Busser & Ron Schröder – Jakko en Kees op wereldreis – uitgeverij Moon

Dit boek ontving ik alweer 3 jaar geleden als recensieboek. Een prachtig voorleesverhaal over Jakko die samen met hond Kees op reis gaat in zijn zelfgebouwde trapauto. Onderweg ontmoeten ze bijzondere vriendjes, leren ze vreemde talen en krijgen ze post van vader en moeder vanuit een luchtballon.

Een geweldig vrolijk boek voor kinderen vanaf 4 jaar (al vind ik het verhaal voor jongste kleuters nog vrij pittig), prachtig geïllustreerd door Mark Janssen. Zijn kleurrijke, gedetailleerde tekeningen vullen de tekst perfect aan en brengen de bijzondere reis van Jakko en Kees echt tot leven.

Jakko en Kees op wereldreis is een voorleesboek, maar kinderen die al wat meer gevorderd zijn in het lezen (zo halverwege groep 4) kunnen het prima meelezen. Lees om beurten een stukje en je hebt allebei heel veel plezier van dit geweldig mooie boek!

Sylvia vanden Heede – Het grote voorleesboek van Vos en Haas – uitgeverij Lannoo

Dit boek was een cadeau bij de geboorte van oudste, inmiddels alweer 7 jaar geleden. Natuurlijk moest het toen nog een tijdje in de kast blijven staan, maar de afgelopen jaren hebben we er al veel gebruik van gemaakt.

Het grote voorleesboek van Vos en Haas is een bundel van 3 boeken over de vriendjes en bevat de verhalen Een buur voor Vos en Haas, Op zoek naar koek en Het feest van uil. Allemaal geschreven voor beginnende lezers en daarom ook geschikt om voor te lezen aan kleuters. De teksten zijn eenvoudig, maar vertellen wel een echt boeiend en samenhangend verhaal.

De boeken over Vos en Haas zijn perfect geschikt voor beginnende lezers. Aansprekende verhalen en geweldig mooie illustraties (van Thé Tjong-Khing!). Een combinatie die je lang niet altijd tegenkomt in het AVI segment en die deze boekenreeks van Sylvia Vanden Heede uniek maakt. Wat mij betreft absoluut aan te raden!

Geïnspireerd geraakt? De boeken zijn eenvoudig te bestellen via onderstaande links:

Veel leesplezier gewenst en een fijne vakantie!

Voor nog meer tips lees ook: De leesdip te lijf deel 1