De juwelendief – indrukwekkend avontuur

Eindelijk is het weer eens tijd voor een ouderwetse recensie. Vandaag laat ik jullie graag deel 1 zien van de super spannende reeks ‘Dader op het spoor’, geschreven door M.G. Leonard & Sam Sedgman.

Het verhaal

Alex heeft echt zijn oom niet nodig als oppas, maar toch moet hij met de reisjournalist mee op de laatste reis van stoomtrein de Hooglanden-expres. Ook het Britse koningshuis is van de partij. Dan ontdekt Alex een verstekeling aan boord. Heeft die iets te maken met de kostbare juwelen die verdwijnen, of is er meer aan de hand? Geen van de volwassenen lijkt op het goede spoor te zitten, en dus is het aan Alex om de waarheid boven tafel te krijgen.

Puntje van je stoel

Ik won dit boek vorig jaar bij Uitgeverij de Fontein en was meteen verkocht! het leest heerlijk weg, is boeiend van begin tot eind en precies spannend genoeg voor lezers van 10 jaar en ouder. Ik heb het boek met enorm veel plezier gelezen en ook bij mijn zoon van 10 was het een schot in de roos.

Prachtige vormgeving

Om te beginnen ziet ‘De juwelendief’ er al ontzettend aantrekkelijk uit. De indrukwekkende stoomlocomotief op de cover en de opvallende gouden letters trekken direct de aandacht en nodigen uit om het boek open te slaan. De illustraties van Elisa Paganelli passen perfect bij het verhaal. Ze zijn niet te strak, prachtig gedetailleerd en de personages hebben open en vriendelijke gezichten waardoor je je als lezer meteen een van hen voelt.

Page turner

Sowieso is het niet moeilijk om je in te leven in het verhaal. Van begin tot eind word je als lezer meegenomen op een prachtig avontuur dat vol zit met allerlei wetenswaardigheden over stoomtreinen en de geschiedenis van de trein in Engeland. Heel mooi gedaan en dat maakt het boek niet alleen heel spannend, maar ook nog eens leerzaam en onwijs interessant voor wie van treinen en/of geschiedenis houdt.

Aanrader

‘De juwelendief’ is een absolute aanrader en voor ons een van de beste boeken die we de afgelopen jaren gelezen hebben. Ga samen met Alex op avontuur aan boord van de prachtige Hooglanden-expres en ontrafel met hem het mysterie van de juwelendief. Spannend en verrassend van begin tot eind!

Lees ook: recensie – De orde van de Gouden leeuw.

Ook de volgende delen in de reeks zijn meer dan de moeite waard! Binnenkort lees je hier meer over op mijn Instagram account, waar ik iedere donderdag de leukste boekentips met je deel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.