De Biebbende blogtour – De legende van de Hemelrijders

Het is tijd voor mijn bijdrage aan de Biebbende-blogtour! Samen met een heleboel andere boekbloggers mocht ik namens auteur Michael Reefs een van de Biebbende titels lezen en vandaag hier in het zonnetje zetten. De legende van de Hemelrijders is mijn eerste kennismaking met deze spannende avonturenreeks en ik verklap alvast: het smaakt zeker naar meer!

Auteur Michael Reefs – Illustraties Robin Keijzer/Betty Reefs/LukeSure – Uitgeverij Stormsteen – ISBN 97890 82190 977 – Leeftijd 9+ – Thema spanning/avontuur/mysterie

De Biebbende deel 1

Het verhaal

In de catacomben van het oude kasteel in het dorpje Zuidbaai sluimert een eeuwenoud geheim. Als het kasteel wordt afgebroken om op die plek een bibliotheek te bouwen, ontdekken vijf kinderen welk gevaar zich daar schuilhoudt. Dan nemen Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie de zware taak op zich om Zuidbaai van de ondergang te redden en richten de Bieb-bende op. Ze sluiten een verbond om de Hemelrijders te bevrijden, al is het met gevaar voor eigen leven. In een meeslepende race tegen de klok moeten de kinderen het beste uit zichzelf halen om de Man met de Bijl op afstand te houden.

En dit vind ik

Al tijden stond de reeks over de Biebbende hoog op mijn ‘moet ik echt eens gaan lezen’ lijstje. Dus toen ik zag dat auteur Michael Reefs bloggers zocht voor deze blogtour heb ik me direct gemeld! Inmiddels staat deel 8 in deze avonturenreeks alweer op het punt van verschijnen, maar ik begon uiteraard gewoon netjes bij deel 1.

Meeslepend

Meteen vanaf de eerste pagina zit je als lezer volledig in het verhaal. Het boek opent met een prachtig mysterieus gedicht over de Hemelrijders dat direct zorgt voor een spannend, donker sfeertje en je meeneemt naar lang vervlogen tijden.

‘De eerste sneeuwvlokken dwarrelen, het is winter. 12 mannen voeren hun missie uit, omringd door kwade machten, in de gaten gehouden door een woeste man.’

Hierna volgen uitleg over de QR-codes (hier kom ik later op terug) en een heel heldere inhoudsopgave. De lay-out van het boek is sowieso helder en overzichtelijk wat het een heel prettig boek maakt om te lezen.

Mysterieus

Zoals gezegd ademt De legende van de Hemelrijders een geheimzinnige sfeer die je grijpt en maakt dat je nauwelijks kunt stoppen met lezen. Ook de spannende cover-illustratie draagt hieraan bij en wie heel goed kijkt ziet op de achterzijde nog een hele gave verborgen verrassing… Heel mooi gedaan! Ik volg Michael Reefs al een hele tijd en weet dat hij zijn ziel en zaligheid in zijn boeken legt en dat is bij dit boek aan alles heel duidelijk te zien.

Ademloos

Eenmaal begonnen aan dit avontuur lukte het mij haast niet meer om het boek weg te leggen. Wat ik heel knap gedaan vindt is het opvoeren van de verschillende personages. Er zijn natuurlijk al 5 leden van de bende, er zijn ouders, leraren en klasgenoten, maar ondanks de vele personen met wie je als lezer kennismaakt, blijft het verhaal heel overzichtelijk. De leden van de Biebbende hebben ook allemaal duidelijk karaktertrekken en eigenschappen wat ze meteen heel herkenbaar maakt. Deze eigenschappen lopen ook als rode draad door het verhaal want juist omdat ze elkaar zo goed aanvullen zijn ze uitverkoren om de Hemelrijders te bevrijden.

Modern jasje

Wie houdt van spanning en avontuur en graag mee-speurt met een verhaal zit met de Biebbende zeker weten helemaal goed! De boeken zijn geschreven voor kinderen vanaf circa 9 jaar, voorlezen zou wellicht al wat eerder kunnen. Wat de boeken extra leuk en aantrekkelijk maakt zijn de eerder genoemde QR-codes die aan ieder hoofdstuk zijn toegevoegd. Als je niet genoeg kunt krijgen van het verhaal en nog veel meer over het dorp Zuidbaai, de bendeleden en de spannende legende wil weten scan je deze codes en lees je heerlijk verder. Super tof gedaan en natuurlijk helemaal van deze tijd! Ik ga zeker ook mijn best doen om deze boeken bij onze jongens in de schoolbibliotheek te krijgen. Lezen en meteen werken aan je 21ste-eeuwse vaardigheden; een perfecte combinatie!

Aanrader

Je snapt het al: ik ben onwijs blij dat ik mocht meedoen aan deze blogtour en ga de andere delen in de reeks zeker lezen over een tijdje met mijn oudste zoon. Hij moet nog heel even wachten, maar hem kennende gaat hij net zo van de verhalen genieten als ik!

Benieuwd wat andere bloggers van het boek vinden? Volgende week vertelt Judith van Biebmiepje.nl je haar ervaringen met De legende van de Hemelrijders. Op onderstaand overzicht kun je zien welke recensenten het boek nog meer bespreken de komende tijd en waar je recensies van deel 8 kunt vinden.

Biebbende blogtour

Nog een laatste tip: er is nu ook een Biebbende doe-boek verkrijgbaar, voor nog meer speurplezier! Bekijk hier alvast de eerste pagina’s. Veel leesplezier gewenst deze zomer!

Lees ook: De groene hand 1: de vijf opdrachten

foto header Eduard Militaru via Unsplash

Benieuwd naar de spannende boeken van Michael Reefs? Je bestelt ze eenvoudig via onderstaande links:

One thought on “De Biebbende blogtour – De legende van de Hemelrijders

Reacties zijn gesloten.