Bram en het droomengeltje – betoverend verhaal voor kleine nachtuilen

Ben je op zoek naar een bijzonder cadeau voor de feestdagen? Dan is Bram en het droomengeltje, het eerste kinderboek van auteur Lucinda Riley wellicht precies wat je zoekt. Een hartverwarmend verhaal over verandering, bang zijn en geborgenheid dat kinderen kan helpen hun eigen angsten te overwinnen.

Auteur Lucinda Riley & Harry Whittaker – Illustrator Marie Voigt – Uitgeverij Xander – ISBN 9 789401 613163 – Leeftijd 4+ – Thema slapen/dromen/engelen

Bram en het droomengeltje

Het verhaal

Bram is heel blij met zijn nieuwe kamer in zijn nieuwe huis, maar hij vindt verhuizen naar het platteland ook wel erg spannend. Als hij ‘s nachts wakker wordt van een griezelig geluid, wil hij het liefst weer terug naar de stad. Gelukkig heeft droomengeltje Lot zijn wens gehoord, en zij weet al precies hoe ze Bram kan helpen…

En dit vind ik

Wat een verrassing dat Lucinda Riley, die wereldwijd enorme bekendheid verwierf met haar reeks over de zeven zussen ook in staat blijkt zo’n prachtig voorleesboek af te leveren. Extra bijzonder is dat ze Bram en het droomengeltje schreef samen met haar zoon Harry. Ze blijken samen een geweldig team.

Uitnodigende vormgeving

Het omslag van het boek is dankzij de schilderachtige illustratie en het zilveren stof en de sterren tegen een donkerblauwe achtergrond betoverend mooi. Er wordt direct een warme en veilige sfeer neergezet die uitnodigt tot lezen. De illustraties van Marie Voigt zijn door het hele boek heen precies de juiste aanvulling en maken van Bram en het droomengeltje een prachtig bedtijdverhaal.

Aandoenlijke personages

Het verhaal begint met de raad om engelen om hulp te vragen als je ooit bang bent dat er iets naars gaat gebeuren. Vervolgens maakt de lezer kennis met het schattige engeltje Lot en natuurlijk hoofdpersoon Bram, een aandoenlijk klein jongetje met een gestreept truitje en blozende wangen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Bram. Al lezend kijk je door zijn eigen naar zijn nieuwe huis en de grote slaapkamer die ‘s avonds in het donker toch wel een beetje griezelig is…

‘Opeens wil Bram heel graag weer in zijn oude flat in de stad zijn. Daar stonden buiten straatlantaarns, die de hele nacht bleven branden (…) Maar hier, in dit grote huis tussen al die lege weilanden, voelt hij zich opeens heel klein en alleen.’

Geduld

Bram en het droomengeltje is een hartverwarmend verhaal dat extra bijzonder wordt gemaakt met behulp van de tekeningen die door het hele boek een belangrijke plaats innemen. Het is ook een verhaal dat heel rustig voortkabbelt en dat enig geduld vraagt van de lezer en de jonge luisteraar. Het duurt al met al best een tijdje totdat Lot daadwerkelijk een rol gaat spelen en het boek bevat erg veel tekst. Het is geen kort bedtijdverhaaltje dat nog mooi even voorgelezen kan worden, maar een serieus verhaal dat behoorlijk wat tijd in beslag neemt en ook uitnodigt om met kinderen in gesprek te gaan over hun angsten en gevoelens. Geen standaard voorleesboek voor kleuters dus, maar daarom niet minder mooi.

Hartverwarmend

Kampt jouw kindje met slaapproblemen of andere angsten dan kan dit bijzondere verhaal zeker een positieve bijdrage leveren. De tekst is op een laagdrempelige en voor jonge kinderen begrijpelijk manier geschreven waardoor het verhaal, ondanks de lengte, prima te volgen is. Laat je samen betoveren door het hartverwarmende verhaal van Bram en val met een glimlach op je gezicht in slaap.

Een prachtig boek om cadeau te geven tijdens de feestdagen.

Lees ook: Oceaan en hemel – een betoverende reis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.