Bovenwereld deel 1 & 2 – magische avonturen in een betoverende wereld

Er staat weer een fijne recensie voor je klaar! De afgelopen jaren las ik zoveel geweldige boeken die ik nog te weinig met jullie gedeeld heb, daar moet maar eens verandering in komen. Vandaag laat ik je graag de eerste twee delen van een magische reeks vol spanning en avontuur zien. Sinds ik kennismaakte met De Bovenwereld staan de boeken prominent in mijn kast. De boekomslagen zijn een lust voor het oog, maar vooral ook in de inhoud is de moeite van het lezen meer dan waard.

Bovenwereld 1 – Drakendal

‘Wanneer haar grootvader overlijdt, erft Fee zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden, met hulp van nieuwverworven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak…’

Bovenwereld 1 - Drakendal

Hoge verwachtingen

Dat het een boek voor de fans van Harry Potter zou zijn zette mij toch een beetje op het verkeerde been. Er zijn overeenkomsten, maar de Bovenwereld-serie is echt een op zichzelf staand werk. En zeker in dit eerste deel, waarin Fee een haar vrienden hun metamorfose nog moeten doormaken en zelf nog geen idee hebben van hun magische krachten, is de vergelijking met andere verhalen over tovenaars en magie niet helemaal terecht. Ik moest er in elk geval echt even in komen en vond dat het verhaal zich in eerste instantie teveel in de echte wereld afspeelde. Gelukkig komt daar gaandeweg verandering in en verplaatsen de gebeurtenissen zich steeds meer naar de Bovenwereld.

Langzaam neemt de magie een steeds belangrijkere plaats in en ontvouwt zich een soort parallelle wereld die lijkt op de onze, maar waar draken en andere mythische wezens leven tussen prinsessen, heksen en tovenaars. Eenmaal in die wereld laat het boek je niet meer los en ik kon dan ook niet wachten om snel verder te gaan in het volgende deel.

Bovenwereld 2 – De Magiërs

‘Fee vindt het fantastisch om in de bovenwereld te zijn, dus is ze ten einde raad wanneer haar vader de magische gastenkaart afpakt waarmee ze ernaartoe kan reizen. Pas als ze hem een exemplaar van De Magiërs kan overhandigen, krijgt ze de kaart terug.

Intussen zoekt Albion Twistt, de rijkste man ter wereld, naar edities van het boek. Fee en haar vrienden vermoeden dat de Diberi er iets mee te maken hebben. Want de Laatste Lezer van zo’n populair boek is overal toe in staat – ook het bestormen van de Grote Bibliotheek in Drakendal…”

Bovenwereld 2 - de magiërs

Enthousiast

Was ik na het lezen van Drakendal al enthousiast over deze spannende reeks van Scarlett Thomas, na het lezen van De Magiërs ben ik officieel fan! Echt, wat een waanzinnig goed verhaal! Waar ik in deel 1 zeker in het begin wat betovering miste werd dat in dit nieuwste deel meer dan goed gemaakt.

De spanning in het boek is perfect opgebouwd. Vanaf de eerste pagina neemt Scarlett Thomas haar lezers mee naar een wereld vol magie, duistere krachten en geheimzinnige voorwerpen die het leven van Fee en haar vrienden continu beïnvloeden. In hun strijd tegen de Diberi en hun gevecht om Albion Twistt te verhinderen de macht over te nemen belanden ze meer dan eens op donkere plaatsen en in levensgevaarlijke situaties.

Er is veel afwisseling in perspectief en er worden precies genoeg personages opgevoerd om het verhaal overzichtelijk, maar wel boeiend te houden. De kinderen belanden van het ene probleem in het andere waardoor je constant op het puntje van je stoel zit en het boek haast niet weg kunt leggen. Gelukkig hebben ze altijd elkaar en hun magische troeven en staat er tegenover elke slechterik ook weer een goede tovenaar die op het juiste moment te hulp schiet.

Niet te missen

Het mag duidelijk zijn: als liefhebber van fantasy en magie ben ik helemaal weg van deze prachtige reeks. het is echt een aanwinst in het enorme aanbod binnen dit genre en deel drie, De ware held, staat dan ook hoog op mijn te-lezen lijstje.

Bovenwereld 3 - De ware held

Ben je nog op zoek naar heerlijk leesvoer en kun je wel tegen een beetje spanning? Dan is deze serie absoluut de moeite waard!

Lees ook: recensie De magische apotheek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *