Boekentips: verwacht maart 2018

De maand vloog weer voorbij dus het is alweer tijd voor een nieuw overzicht van de mooiste boeken die de komende maand in de winkel zullen liggen. Kijk snel mee wat maart ons gaat brengen!

Net verschenen, maar met een boekpresentatie op zondag 4 maart (bij boekhandel Donner in Rotterdam) vond ik dat dit super toffe mysterie wel een plaats in het maart-lijstje verdiende.

Sanne Rooseboom, Het ministerie van oplossingen en de verdwenen van Gogh, Unieboek-spectrum, imprint van Goor

Nina werkt voor het ministerie van oplossingen. Dat heeft ze zelf opnieuw opgericht, samen met haar vrienden Ruben, Alfa en de negenentachtigjarige, blinde mevrouw Vis. Ze kunnen niet wachten op stiekem problemen op te gaan lossen. Maar zodra ze hun nieuwe Ministerie-computer aansluiten, krijgen ze een knipperende melding. Voor ze verder kunnen moeten ze de laatste openstaande zaak uit 1953 oplossen: de zaak van de vermoorde huisbaas en de verdwenen Van Gogh…

vanaf circa 10 jaar.

De inspiratie van Kathleen Amant lijkt onuitputtelijk want ook komende maand komt zij weer met twee super lieve boeken over peutermeisje Anna: ‘Anna en haar lieve opa’ en ‘Anna en haar lieve oma’, uitgegeven door Clavis books.

Anna gaat logeren bij oma. Ze bakken koekjes en lezen verhaaltjes. Anna is dol op haar lieve oma.

Een herkenbaar boek over een lieve oma én een lieve Anna. Voor peuters vanaf 30 maanden.

 

En Anna gaat op pad met opa. Ze bezoeken het park en de speeltuin. Anna is dol op haar lieve opa!

Zin gekregen om (voor) te lezen? De boeken zijn eenvoudig te reserveren/bestellen via onderstaan links. Zo verdien ik een klein beetje commissie om Letters & spetters draaiende te houden. Lief als je me steunt!

Li Lefébure, Een vreemde aap, uitgeverij Clavis

Dit boek heeft wat vertraging dus de exacte verschijningsdatum is helaas nog niet bekend, maar ik verheug me er zo op dat ik het gewoon alvast in dit lijstje opneem!

Auteur Li Lefébure heeft de afgelopen jaren al diverse schitterende educatieve verhalen geschreven over de natuur en het dierenrijk. Ditmaal heeft zij het, samen met illustratrice Jenny Bakker aangedurfd om een boek te schrijven gebaseerd op het bijzondere leven van primatoloog Jane Goodall.

In dit nieuwste avontuur reis je mee naar het oerwoud van Tanzania en ontmoet je de twee chimpansees David Grijsbaard en Goliath.

Sébastien Perez, Kattenstrekken, uitgeverij Clavis

De kat… Wat een mysterieus dier. In alle culturen en in alle tijden veroverde het beest een speciale plek: als godheid, als duivel of gewoon als ondeugend huisdier. Maar heb je jezelf ooit afgevraagd welke gedachten er schuilgaan in die kleine kattenkopjes? Welke ideeën door hun hoofden vliegen? En welke avonturen ze beleven als je héél even niet oplet? Dit magistrale boek bied je een uniek inkijkje in het leven van vijftien bijzondere katten.

Kattenmens of niet, ik verwacht heel veel van dit boek en denk dat het hoe dan ook de moeite waard zal zijn!

Willeke Brouwer, Lotte Laat maar; de verwoestende puppy, uitgeverij Callenbagh

Een voor mij onbekende auteur, maar de vrolijke beschrijving en cover van het boek beloven veel goeds en zullen ongetwijfeld heel veel meisjes aanspreken!

Lotte is 12 en heeft haar dat eigenlijk nooit goed zit. Samen met haar moeder en haar twee broertjes woont ze in een vinexwijk. Haar vader is overleden en haar moeder heeft net een nieuwe vriend. Ze is net klaar met groep 8, en gaat na de vakantie naar de middelbare school.  Spannend! Lottes beste vriendin in Tessa, waar ze vaak mee afspreekt.  Ze droomt al jaren van een eigen puppy, waarvan ze foto’s op Instagram kan posten. Als haar moeder iets doms zegt roept Lotte heel hard: ‘Laat maar!’.

De verwoestende puppy‘ is het eerste deel in deze spiksplinternieuwe graphic novel-serie voor meiden.