Boekentips: Verwacht in juli

Juli alweer! Dat betekent dat voor ons allemaal de zomervakantie bijna aanbreekt. Een heerlijke tijd, maar wel een tijd waarin de welbekende zomer-leesdip toe kan slaan. En waarin het weer niet altijd meewerkt. Daarom in dit overzicht handige tips om de leesdip tegen te gaan en stoere boeken waarmee je kind zich in de vakantie zeker niet zal vervelen!

Leesluikjes & zomerlezen – uitgeverij Zwijsen

 

Bij uitgeverij Zwijsen kwam ik een super tof initiatief tegen om de leesdip tegen te gaan: Leesluikjes. Een zomerse adventskalender met iedere dag een online leesactiviteit. Dit kan een fragment uit een boek zijn, een puzzel, een spelletje of een leuke download. Ik heb ons meteen aangemeld zodat onze knul een beetje in vorm kan blijven en goed kan starten in groep 4.

 

Naast de Leesluikjes zijn er ook nog twee super betaalbare, leuke zomerleesboekjes te koop voor leerlingen uit groep 3 en groep 4. De boekjes bevatten naast verhalen ook puzzels, spelletjes, moppen en raadsels en een recept. En dat voor maar €3,50! Ze zijn ook als pakket te bestellen dus tip vooral ook de juf of meester van je kind!

———————————————————————————————

WPG kindermedia heeft er sinds kort een nieuwe imprint bij. Bij uitgeverij Condor verschijnen de meest interessante en stoere boeken voor coole kids! Wedden dat ze zich met deze titels zullen vermaken tijdens de vakantie?

Tim Bugbird – Jij vs het boek- uitgeverij Condor

Wie is er slimmer? Jij of het boek? Kom erachter via een heleboel puzzels, breinbrekers en uitdagingen.

In dit boek wordt je brein steeds op een andere manier aan het werk gezet. Ga aan de slag met raadsels, zoekplaatjes en doe-opdrachten. Leg bijvoorbeeld een parcours af met een muntje, teken een gezicht met je ogen dicht, of probeer de doolhof op de cover op te lossen. Lukt het jou om het boek te verslaan?

 

Caroline Rowlands – Jurassic World, Fallen Kingdom – uitgeverij Condor

Dé hype van dit moment! Een schitterend indrukwekkend boek voor stoere jongens en meiden die niet bang zijn om op reis te gaan door de tijd…

In dit boek krijg je de kans om mee te gaan op een missie om de dino’s te redden. Met de bijbehorende gratis app wek je de dinosaurussen uit de nieuwe Jurassic  World-film tot leven. Met spiksplinternieuwe Augmented Reality die beter en interactiever is dan je ooit hebt gezien.

Deze titel verscheen nog in juni, maar ik vond hem té gaaf om niet met jullie te delen.

Raymond Krul, Jasmijn & Lotte Stegeman – Lifehacks voor kids – uitgeverij Condor

Meer dan 125 pagina’s tips, ideeën en DIY’s om je leven simpeler te maken.

Je kent ze wel van You tube: life hacks. Geheime trucs en creatieve ideeën die het leven een stuk makkelijker maken. Krijg bijvoorbeeld betere wifi met behulp van aluminiumfolie, poets je sneakers met tandpasta of maak een kapstok van een oude tennisbal. Nu verzameld in één handig boek, om meteen mee aan de slag te gaan!

__________________________________________________________

En ook bij Unieboek Spectrum weten ze wat kinderen willen!

Babbe van Ginkel – Kneed en klieder – uitgeverij Spectrum

Door een medewerker van deze uitgeverij werd ik gewezen op dit geweldig leuke boek. 88 pagina’s boordevol kneed- en kliederideeën! Geen idee of ik nog zo enthousiast ben als ik alles op mag ruimen, maar voor nu ben ik reuze benieuwd. Een uitgebreide recensie volgt zeker!

Uit elkaar trekken, overgieten, stompen, erop stempelen, kneden, rollen, maar vooral lekker kliederen. Een beetje vies worden is heerlijk, een beetje heel vies worden nog veel meer! Wist je dat dit heel makkelijk gaat met zelfgemaakt klieder-materiaal? Het meeste heb je gewoon in je keuken- of badkamerkastje liggen. In ‘Kneed en klieder’ deelt Babbe van Ginkel de 30 leukste (en meest vieze) recepten om onder andere klei, Play-Doh en slijm te maken.

Ik wens jullie een hele fijne vakantie boordevol klieder-, puzzel- en natuurlijk leesplezier! Geniet van de zomer en elkaar. In juli verschijnt er geen tiplijst, maar in augustus is dit onderdeel zeker weer terug.