Boekentips: verwacht April 2018

Zoals iedere maand ook deze laatste woensdag weer een overzicht bomvol super mooie boeken die in April in de winkel zullen liggen. Met deze maand ook een aantal young adult titels omdat alleen al de covers niet te weerstaan zijn. Kijk snel mee welke boeken je volgens mij echt niet mag missen!

Mac Barnett – De vreselijke twee slaan door – uitgeverij van Holkema & Warendorf

Dit soort snelle verhalen met veel illustraties zijn niet per definitie mijn favoriet, maar uit ervaring weet ik dat kinderen ervan smullen. Een nieuw deel in de reeks over de Vreselijke Twee!

De favoriete grappenmakers en oprichters van de Internationale Orde van de Wanorde zijn er weer! Mick en Nick gaan op zomerkamp, naar het vreselijk vriendelijke Camp Good Times, waarbij alles draait om vrede en goede vibes (ofwel: BO-RING!). Doordat ze geen enkele mogelijkheid zien om een goede prank uit te halen, zien de Vreselijke Twee -so-luut niet in wat er nu zo goed is aan dit kamp. Maar dan breken kinderen uit het nabijgelegen Yelling and Push-Ups camp in bij Camp Good Times en stelen ze de supergeheime snoepvoorraad. Iedereen is boos – en die malle expertise van Mick en Nick is meer dan gewenst! Ze breken met de vrolijke feelgood feelings van hun eigen kamp, maar kunnen hun sluwe geest en hechte vriendschap op tegen de vuisten van de rivaliserende campers?

vanaf circa 8 jaar.

Mark Janssen – Voor aap – uitgeverij van Goor

Alhoewel ik sinds een klein maandje geen peuter meer in huis heb (help, waar blijft de tijd?!) blijf ik dol op peuterboekjes. Ook dit vrolijke boekje, geschreven door Mark Janssen en geïllustreerd door Suzanne Diederen sprak me meteen aan.

Aap is jarig en nodigt Tijger uit voor zijn feestje. Tijger gaat op pad door het oerwoud met een grote stapel cadeaus voor Aap. Maar onderweg heeft hij veel pech. Hij verliest het ene pakje na het andere. Uiteindelijk blijft er maar één cadeautje over. Zou dat wel genoeg zijn voor Aap?

Een feestelijk peuterboek.

Vivian den Hollander – Spekkie en Sproet zelf lees boek – uitgeverij Ploegsma

Met een zoon in groep 3 die heel veel plezier heeft in lezen sprong dit boek er voor mij meteen uit. Ik ben groot fan van de vrolijke en vlotte schrijfstijl van Vivian den Hollander en alhoewel we nog even moeten wachten totdat oudste het zelf zal kunnen lezen verheug ik me er nu al op.

Drie spannende detective-verhalen over het over het bekende speurdersduo voor beginnende lezers.

Een echte detective voor beginnende lezers! Spekkie en Sproet lossen drie zaken op in dit dikke boek om helemaal zelf te lezen. Wie steelt steeds spullen uit de witte villa? Wat zit er in het koffertje van de man met de hoed? En waar is de tas van de juf gebleven?

AVI E4.

Sylvia van den Heede – Vos en Haas feestboek – uitgeverij Lannoo

Gisteren verschenen, maar té leuk om niet te delen dus toch even in het april overzicht: het Vos en Haas feestboek. Wij zijn hier thuis groot fan van de prachtige verhalen van dit bijzondere duo dus we vieren hun feestje graag mee!

Piep en Tok en Iek zijn op bezoek! Daarom is het feest. Een feest met eten en drinken.
Iedereen lacht en praat en heeft plezier. Maar Iek niet.
Iek zit onder een boom met draadjes in zijn oren. Hij kijkt naar een ding dat ‘ping’ zegt.
‘Dat is zijn smartfoon’, legt Tok uit. ‘Daarmee zit hij op zijn feesboek.’
Uil vindt het maar gek. Op een boek zit je niet. Daar heb je stoelen voor!

Vanaf circa 5 jaar.

David Walliams – Papa bandiet – uitgeverij Clavis

De komische boeken van David Walliams zijn eigenlijk altijd raak en menig kind smult ervan. Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit nieuwste avontuur!

Brommen! Franks vader wordt in de gevangenis gegooid. En dat is niet héél gek, want hij bestuurde de vluchtwagen bij een bankoverval. Toch wil Frank zijn vader bevrijden. Hij bedenkt een slim plan om papa bandiet voor één nacht uit de cel te krijgen, en dan samen stiekem het gestolen geld terug te brengen. Dat is het begin van een groot avontuur, want boevenopperhoofd Mr. Big wil koste wat het kost zijn buit behouden…

Vanaf circa 9 jaar.

Young adult

Chinouk Thijssen – Fataal spel – uitgeverij Clavis

Sinds enkele maanden volg ik een super leerzame cursus bij Chinouk en ik volg al geruime tijd haar YouTube kanaal. Chinouk heeft een vrolijke persoonlijkheid en deelt graag haar enthousiasme en kennis met anderen. Logisch dus om ook iets voor haar te doen en haar nieuwste boek hier in de spotlight te zetten.

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Taran Matharu – Summoner; de Strijdmagiër – uitgeverij van Goor

Deel 3 in een trilogie en ik moet eerlijk bekennen dat ik de andere delen nog niet heb gelezen, maar ze staan zeker op mijn lijstje. Alleen al van de schitterende covers gaat mijn boekenhart sneller slaan!

Het razendspannende vervolg op ‘De nieuweling’ en ‘De edele’.

Fletcher en zijn vrienden moeten vechten om te overleven als ze de ether doorkruisen op zoek naar een weg terug naar hun eigen wereld. Terwijl ze worden opgejaagd door Wyvern-rijders en de wilde demonen die de buitenaardse jungles bewonen, begint de tijd te dringen voordat het tegengif tegen de levensgevaarlijke lucht van de ether opraakt. Maar dat is nog niet het grootste gevaar: Fletchers aartsvijand Khan heeft een plan om het koninkrijk en alles en iedereen waar Fletcher van houdt te vernietigen.

 

Elizabeth visser – De macht van het Wonderwoud – uitgeverij Callenbach

Af en toe krijg je een persbericht in je mailbox waar je meteen héél blij van wordt. Dit was er zo een. De cover ziet er wat mij betreft spectaculair uit en ook de omschrijving beloof veel goeds.

‘De macht van het Wonderwoud’ is het spannende fantasy-debuut van Elizabeth Visser. Revan en Yvalana wonen ieder aan een kant van het magische Wonderwoud. Hun twee volken voeren al eeuwenlang oorlog om de magie van dit woud, maar ze kunnen elkaar nooit verslaan. Door de moord op de koningin van de Ershai dreigt er een nieuwe oorlog, en deze oorlog zal alles veranderen. Revan en Yvalana komen erachter dat deze oorlog niet het grootste kwaad is. Ze verdwalen in een donker woud, waar niemand ooit levend uit is gekomen. Hier komen ze achter geheimen die het woud lang heeft verborgen. ‘De macht van het Wonderwoud’ is een spannend en magisch verhaal met tekst en illustraties van Elizabeth Visser.

Het boek zit op de grens van kinderboek en young adult.

Kun je niet wachten om aan het lezen te slaan? De boeken zijn via onderstaande links eenvoudig te reserveren/bestellen.