Blogtour Gangsterschool: Een hilarisch boek voor schurken in de dop!

Een oproep voor een blogtour van een op het eerste gezicht heel leuk boek: daar moest ik natuurlijk op reageren! En gelukkig gunde de uitgever me een plekje tussen al die super toffe boekbloggers die de komende weken aan deze tour meedoen. Kijk je mee naar dit stoere avontuur?

Auteur: Kate Wiseman 

Uitgeverij: Holland

ISBN: 0 798025114039

Leeftijd: 9+

Thema: school – boeven – goed en kwaad – vriendschap

Inhoud

TOEKOMSTIGE BERUCHTHEID VERZEKERD!

Het Rabauw College is een bijzondere school. Hier staan geen rekenen en taal op het lesrooster, maar Dieverij, Besluipen, Vermommen en nog veel meer vaardigheden waar elke betrouwbare burger van huivert…Op de Gangsterschool worden alleen kinderen van meestercriminelen toegelaten om de kneepjes van het boevenwerk te leren.

Nieuwkomers Milly en Charlie zijn echter anders. Ze willen juist voorkomen dat ze slechte dingen moeten doen. Maar hoe krijgen ze dat voor elkaar zonder onmiddellijk van school getrapt te worden en te eindigen op het duistere Kruimeling College?

Hilarisch avontuur

Mijn verwachtingen van dit boek waren hooggespannen en het mag gezegd: auteur Kate Wiseman heeft ze meer dan waar gemaakt! Wat een heerlijk avontuurlijk, fantasievol en vooral hilarisch boek heeft zij met Gangsterschool neergezet! Met 251 pagina’s is het behoorlijk dik van formaat, maar het leest als een trein en verveelt geen seconde.

Stoere vormgeving

De prachtige paarse cover met het aandoenlijke inbrekertje met het groene masker, de letters ‘oo’ in de titel die worden gevormd door handboeien en de oranje keten ziet er ontzettend uitnodigend uit. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar hardcovers, gewoon omdat ze vaak mooier bewaard blijven en zo geweldig leuk staan in de boekenkast. Gangsterschool is er ook zeker eentje om te showen en verdient een mooi plekje tussen alle andere pareltjes.

Verrassend

Eenmaal aan het lezen in deze leukerd val je van de ene verbazing in de andere. Het verhaal deed me meteen denken aan Verschrikkelijke ikke, maar dan vermengd met een vleugje Harry Potter en een snufje Flodder. (Het eerste beeld dat in me opkwam bij de beschrijving van de huishoudster met haar flinke boezem en overall met bloemetjesmotief was dat van ma Flodder.) De perfecte ingrediënten dus voor een geweldig kinderboek waar de meeste jonge lezers absoluut van zullen smullen!

Wat is de KWIJT?” vroeg Charlie fronsend. “Het is een beurs voor Kansen op Wereldheerschappij voor Intelligente Jonge Tirannen,’ legde Pedel uit. Het toelatingsexamen was extreem zwaar. Ik moest heel gedetailleerde plannen uitwerken voor het overnemen van een compleet continent.

Het mag duidelijk zijn: op het Rabauw College geen gezellige theekransjes, maar het serieuze gangster-werk!

Voor echte boefjes

Gangsterschool is een ontzettend leuk boek voor iedereen vanaf groep 5 die wel van wat spanning en een beetje ondeugd houdt. Hoofdpersonen Milly en Charlie vormen een mooi tegenwicht voor al het criminele gespuis en houden de boeverij nog enigszins binnen de perken. Het boek leest lekker vlot en is boeiend van begin tot eind. Extra fijn: de vertaling van deel 2 staat op de planning voor half november! Genoeg tijd dus om dit eerste deel te lezen en meteen een mooi cadeau voor op je verlanglijstje. Dit boek lees je zeker weten met heel veel plezier!

Lees ook: recensie De Secret Scouts en de vermiste president

Benieuwd wat mijn collega-bloggers over het boek te vertellen hebben? Op de Facebook pagina van uitgeverij Holland vind je een overzicht van deelnemende blogs. Veel leesplezier!

 

Nieuwsgierig geworden? Je bestelt het boek eenvoudig via onderstaande link