Bewegen met peuters en kleuters – WIN vrolijke voorleesboeken

~WINACTIE ~ Ben je al begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar? Of heb jij een lekker drukke peuter of kleuter in huis? Dan heb ik wat leuks voor je! Samen met Mariska van Bewegenboog ga ik iemand blij maken met twee prachtige voorleesverhalen waarbij kinderen zeker weten niet stil kunnen blijven zitten. Kijk snel mee naar deze vrolijke boeken voor bewegen met peuters en kleuters en wie weet staat jouw kindje of jouw klas binnenkort te springen en dansen bij de avonturen van Thijsje en Saartje.

Voorlezen en bewegen

Wie werkt met jonge kinderen of zelf jonge kinderen heeft weet dat ze absoluut niet gemaakt zijn om stil te zitten. Inmiddels weten we ook allemaal dat voorlezen ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling en hoe mooi is het dan als je voorlezen en bewegen met elkaar kunt combineren? Met de vrolijke boeken van Mariska Bogaerds kan het en wordt bewegen met peuters en kleuters altijd een feestje!

Bewegen met Saartje & Thijsje

Hoofdpersonen in de boeken van Mariska zijn konijntje Saartje en aapje Thijsje. Samen met de twee vrolijke diertjes gaat je kindje op avontuur en wordt uitgedaagd om actief mee te doen met het verhaal.

Thijsje vindt dansen leuk. Hij klapt in zijn handen. Kun jij dat ook? Ja, doe maar mee! Klap maar in je handen, heel erg goed. En… STOP!

Eindeloos veel pret

Saartje wil een taartje en Thijsje wil een prijsje zijn lekker dikke voorleesboeken met eenvoudige, heldere illustraties. Steeds is er één pagina gereserveerd voor een korte tekst met duidelijke instructies om te bewegen en de andere pagina bevat een mooie tekening die bij de tekst aansluit.

De boekjes zijn uitermate geschikt voor peuters, maar ik ga ze ook zeker gebruiken in mijn kleutergroep. Voor mijn leerlingen met taalontwikkelings- en spraakproblemen zijn de duidelijke tekst en dito illustraties ontzettend fijn. We doen binnen de school veel aan bewegend leren en ik verheug me er al op om samen met de kinderen te genieten van een echt voorleesfeestje! De boeken kunnen ook zeker regelmatig herhaald worden. Jonge kinderen zijn hier dol op en van bewegen krijgen ze nooit genoeg.

WINNEN!

Ben je net als ik razend enthousiast over dit geweldig leuke concept en kun je niet wachten om een geweldig voorleesfeestje te vieren met je kindje? Laat dan hieronder een reactie achter of reageer op het bericht van deze actie op Facebook of Instagram. Vertel aan wie jij deze vrolijke boeken wilt voorlezen en wie weet ontvang jij binnenkort een feestelijk pakketje in de brievenbus.

De actie loopt t/m donderdag 27 aug 2020, vrijdag 28 aug maak ik via Facebook de winnaar bekend.

Bewegenboog - bewegen met peuters en kleuters

Wil je meer weten of Mariska en haar werk? Op haar website bewegenboog.nl vind je informatie over haar boeken, leuke aanvullende downloads en andere mooie producten.

lees ook: Spelenderwijs letters leren

20 thoughts on “Bewegen met peuters en kleuters – WIN vrolijke voorleesboeken

 1. Deze boeken zouden we heel goed kunnen gebruiken in onze drie kleutergroepen. Bewegen neemt een grote plek in binnen onze visie op onderwijs. Een mooie aanvulling voor ons!

 2. Ik zou ze heel graag willen voorlezen aan onze VVE kinderen van onze peuteropvang.
  Plezier bij het laten mee bewegen i.s.m dit leuke boek geeft extra kracht aan de taalontwikkeling.

 3. Ohh heel graag voor mijn lieve dochter. Ze wordt bijna 2 en is echt een boekenwurm en een feestbeestje. Ik denk dat ze deze boekjes echt heel leuk zal vinden!!

 4. Geweldig voor de kleuters in mijn klas. En straks ook heel goed bruikbaar voor mijn pasgeboren dochtertje🥰 De boeken zien er erg mooi uit ook!

 5. Ik doe graag mee voor de peutergroep van Welterkuil Kinderopvang waar ik werk. We zijn constant aan het kijken hoe we de kinderen meer kunnen laten bewegen. Deze boeken lijken me geweldig leuk voor onze kids!

 6. Superleuke boekjes om voor te lezen en mee te bewegen! Zouden onze bengels van de 2de kleuterklas zeker kunnen smaken. Bewegend leren is nog altijd een must!

 7. Oh super leuk! Zou ik veel voorlezen in mijn instapklas! Deze 2,5 – 3 jarigen houden van veel bewegen! Zou ik heel graag winnen 😊 en al die kleine mensjes ook 🥰

 8. Wat zou dat geweldig zijn als ik deze boeken zou kunnen voorlezen in onze groep. Onze peuters vinden het erg leuk om te luisteren naar een verhaal, maar om dan ook nog samen te bewegen zou helemaal top zijn!

 9. Ik doe graag mee om voor mezelf Saartje wil een taartje te winnen. Thijsje wil een prijsje krijgt een ander liefdevol huisje, want deze heb ik al. Zulke leuke boeken om voor te lezen aan mijn kindjes van de Voorleesexpress en de kinderen die ik straks als logopedist ga behandelen.

 10. Ik wil deze leuke boeken graag voorlezen op mijn oude school aan de kleuters van Juf Patricia. Dan kunnen ze zelf mee bewegen en dan hebben ze veel plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *