Blog

Welkom

Welkom

Hallo en welkom op mijn blog,

Leuk dat je een kijkje komt nemen!

Bij Letters & spetters vindt je een heleboel tips en informatie rondom opgroeiende kinderen. Lesmaterialen, reviews, boekentips en achtergrond informatie over onderwijs en ontwikkeling.

Update september 2022: er zullen zo af en toe weer nieuwe recensies en artikelen online komen. Wil je niks missen volg me zeker op Instagram, maar ik ga mijn best doen ook de website weer bij te houden.

Splendor Duel – uitdagend denkspel

Splendor Duel – uitdagend denkspel

Wie mij al langer volgt weet vast dat ik dol ben op spelletjes! Nu de jongens wat ouder worden zijn ze minder vaak te porren voor een spel dus heb ik de kasten opgeruimd en afscheid genomen van een aantal spellen. En daarmee kwam er ook weer ruimte voor nieuwe toffe spellen. Een daarvan is Splendor Duel, een super mooi en uitdagend spel van Space Cowboys dat wij mogen testen namens Asmodee Nederland. Lees gezellig mee en reis mee terug naar de Renaissance.

Lees verder “Splendor Duel – uitdagend denkspel”
Vouwen bij het thema herfst

Vouwen bij het thema herfst

Het is alweer tijd voor de derde blog rond het thema herfst dit jaar. Ik blijf erbij dat dit het meest veelzijdige thema is en in elk geval mijn absolute favoriet. Vorige week kon je al lezen welke creatieve opdrachten wij met onze kleuters deden en vandaag laat ik je graag wat vouwwerk van de afgelopen weken en jaren zien. Lekker veel inspiratie om te vouwen bij het thema herfst!

Lees verder “Vouwen bij het thema herfst”
Kwartetspellen van Pauline Oud – tip

Kwartetspellen van Pauline Oud – tip

Jullie weten natuurlijk dat ik enorm fan ben van het werk van Pauline Oud en dat wij al een aantal jaren fijn samenwerken aan onze methode Pauline’s Peuter Plan. Ik was al weg van haar werk voordat ik Pauline leerde kennen en ik ben elke keer weer enorm blij verrast met alle nieuwe boeken en materialen. Vandaag laat ik jullie graag twee geweldig mooie nieuwe kwartetspellen van Pauline Oud zien die aansluiten bij de boekenreek Kriebels in je buik.

Lees verder “Kwartetspellen van Pauline Oud – tip”
Knutselen in de herfst – groep 1-2

Knutselen in de herfst – groep 1-2

Het thema Herfst biedt ieder jaar weer eindeloos veel inspiratie. Of het nu gaat om taal, rekenen of creatieve vakken: in de herfst valt altijd wat te beleven! Vorige week deelde ik al mijn rekentips met jullie en vandaag laat ik graag zien wat ik de afgelopen tijd met onze kleuters maakte in de klas. Met deze herfst knutsels zag ons lokaal en binnen no-time heerlijk herfstig uit.

Lees verder “Knutselen in de herfst – groep 1-2”
Thema herfst – rekenprikkels

Thema herfst – rekenprikkels

Had ik al gezegd dat herfst mijn favoriete thema is voor in de klas? In de loop der jaren schreef ik al diverse blogs rond dit fijne thema en ook het rekenen kwam hierbij uitgebreid aan bod. Toch bedacht ik dit jaar weer zoveel rijke activiteiten dat er best nóg een blogje in zat. Vandaag dus weer een heleboel fijne tips voor leuke rekenlessen in het thema herfst.

Lees verder “Thema herfst – rekenprikkels”

Recensie – Dit is een goede gids

Deze zomer gaat het roer om. Mondjesmaat, maar het was tijd om een andere weg in te slaan. Duurzamer leven had al langer mijn interesse en toen ik een mooie winactie zag bij Best of you books, onderdeel van uitgeverij Boekerij, besloot ik een kansje te wagen. Ik won een prachtig pakket inspirerende boeken waaronder ‘Dit is een goede gids’, geschreven door Marieke Eyskoot. Een onwijs praktische gids vol fijne tips en ideeën voor een duurzame lifestyle.

Lees verder “Recensie – Dit is een goede gids”
Aviodrome – fantastisch familie uitje!

Aviodrome – fantastisch familie uitje!

Wij gingen deze zomervakantie weer fijn op pad in eigen land en ook dit keer ontdekten we weer een voor ons nieuw museum. Bij het Aviodrome in Lelystad hadden we een geweldige dag vol prachtige indrukken en bijzondere verhalen. Een super – en heel betaalbaar- uitstapje voor het hele gezin!

Lees verder “Aviodrome – fantastisch familie uitje!”
Pauline Oud – een kleurrijk gesprek

Pauline Oud – een kleurrijk gesprek

Pauline Oud: al ruim twee decennia heel succesvol als illustrator en sinds geruime tijd ook als auteur van de meest prachtige prentenboeken voor peuters en kleuters. Ik heb veel van haar werk in de kast staan en was reuze nieuwsgierig naar de persoon achter al dit moois dus besloot ik dat het tijd was voor een gesprek. Vol enthousiasme ontving Pauline me bij haar thuis en bood me een uniek kijkje in de achter de schermen.

Lees verder “Pauline Oud – een kleurrijk gesprek”
Museumbezoek met kids – online tips

Museumbezoek met kids – online tips

Een Museumkaart staat al tijden op mijn lijstje, maar door Corona heb ik nog steeds de stap niet gezet om er een te kopen. Het afgelopen jaar bezochten we in elk geval het Spoorwegmuseum in Utrecht, maar er zijn nog veel meer fantastische musea om met kinderen te bezoeken. En ook tijdens de zoveelste lockdown zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden voor een museumbezoek met kids.

Lees verder “Museumbezoek met kids – online tips”