Lekker bakken ‘Kokoskoekjes van MindYourFeed’

Ik schreef er al over in mijn blog met vakantietips bij Juf Maike; geen vakantie zonder bakken! Als ik de tijd heb vind ik het heerlijk om samen met de kinderen in de keuken bezig te zijn en nieuwe, liefst gezonde recepten uit te proberen.

IMG_1357

Een blog dat ik al een tijd volg is ‘MindYourFeed’. Reny geeft je hier een inspirerend kijkje in haar keuken en bedenkt de meest uiteenlopende gezonde recepten. Vaak zijn haar gerechten met een paar eenvoudige ingrediënten te maken. Je hoeft dus niet stad en land af te lopen om alles bij elkaar te sprokkelen en kunt heel snel iets heerlijks op tafel zetten.

Wij gingen dit keer voor de kokoskoekjes met stukjes pure chocola.

IMG_1360

Oudste was uit logeren en jongste had wel zin om samen met mama iets te bakken. Boodschappen moesten we toch nog doen en het enige dat we hoefden te kopen was gedroogde kokos en een reep extra pure chocola (kijk voor alle ingrediënten even bij MindYourFeed).

 

En dan kan het feest beginnen! Ook jonge kinderen kunnen al bij van alles helpen en vinden dit geweldig om te doen. Onze oudste houdt nog steeds niet van de mixer, die maakt teveel lawaai, maar jongste vindt dit geen enkel probleem. Hij is sowieso een echte bourgondiër dus wie weet schuilt er wel een kok of banketbakker in hem 😉 .

Tijdens het bakken met de kinderen zorg ik altijd dat ik alles afmeet en de kinderen mogen dan om beurten een ingrediënt aan het beslag toevoegen. Mixen doe ik vaak zelf, maar dit keer liet ik dit klusje dus aan mijn peuter over. Hij voelde zich de koning te rijk, zo leuk!

IMG_1359

Het kneden van het beslag was even wennen, vieze handjes vinden kinderen niet altijd even fijn en door de kokos heeft het deeg ook een beetje een aparte structuur, maar hier was onze kok-in-spé zo doorheen. Lekker met de handen in het beslag en kliederen maar!

Het wachten op de koekjes is altijd weer een hele opgave want laten we wel wezen, voor kinderen is het leukste van bakken toch vaak het uiteindelijke smullen. Ik vind het bakken altijd wél heel leuk. Het ruikt zo gezellig en het is altijd mooi om te zien hoe je product langzaam vorm krijgt. Dit keer geurde het hele huis naar kokos en als ik ergens dol op ben zijn het wel de heerlijke geur en smaak van kokos. Hier kan ik echt van genieten!

IMG_1365

Onze koekjes waren perfect gelukt en we hebben ervan genoten!

Kleine toevoeging: op de foto’s zie je vanille suiker. Dit omdat ik geen vanillepoeder kon vinden bij onze supermarkt. Uiteindelijk vond ik het zonde om in een gezond recept suiker te gebruiken dus heb ik de vanille helemaal achterwege gelaten. En ook het snufje zout heb ik niet toegevoegd. Wat mij betreft deed het niets af aan de smaak, maar dat moet je natuurlijk zelf bepalen.